
השגת פריצת דרך בשימור עובדים
פיתחנו שיטות שימור חדשניות להשגת ירידה ניכרת באחוזי הנטישה
כדי להביא לשיפור משמעותי בשימור העובדים, נדרש לשלב סוג חדש של מתודולוגיות שימור. את אפקטיביות השיטות החדשות ניתן לבחון כפיילוטים תוך זמן קצר, לפני שמתקבלת ההחלטה על הרחבת שימושם לשאר החברה.
גילוי מוקדם של כוונות העזיבה - תוך שימוש בכלי people analytics, כדי להצליח להגיע לדיאלוג בשלב מוקדם,
הכחדת "מאיצי העזיבה" - זיהוי ושינוי תהליכים ונורמות שגורמות לעובדים מתלבטים "להנעל' ולעזוב
דיאולוג לפני עזיבה - תהליך לשימור עובדים שמתמקד בשיחות פרטניות עם העובדים, לזיהוי הטיות מחשבתיות וכשלים בתהליכי קבלת ההחלטות
קיים פוטנציאל גדול של עובדים שכיום עוזבים, אך ניתן לשמר
תהליכי יעוץ הקריירה הייחודיים שסיפקנו לעובדים, יצרו תובנות משמעותיות חדשות לגבי תחום שימור העובדים. התברר למשל שלצד עזיבות 'מוצדקות' מבחינת העובד, קיים פלח גדול של עזיבות 'לא מחויבות'. הטיות קוגניטיביות ותהליך קבלת החלטות בעייתי, משחקות תפקיד חשוב בעזיבת עובדים רבים שהיה נכון מבחינתם להישאר.
בנוסף, התברר שחלק ממאמצי השכנוע וניסיונות התגמול להשארת העובדים כיום, מובילים במקרים רבים לתוצאה הפוכה. הלחץ הארגוני על העובדים המתלבטים, מטה את הכף וגורם להם להינעל ולעזוב.נדרשות שיטות שימור חדשות כדי להביא לגידול באחוזי השימור
סיוע בשימור עובדים בשלשת חזיתות השימור
הורדה מתמשכת של אחוז הנטישה
תהליך פרויקטלי לניתוח נסיבות העזיבה והטמעת מערך שימור ותהליכי שימור חדשניים
בניית תוכנית פעולה להקטנת שיעורי עזיבת העובדים לאחר מיזוגים ורכישות הן בטווח הקצר והן לאחר זמן
תוך כדי הקטנה משמעותית בתקציב השימור כאחוז משווי העיסקה
תהליכים להעלאת אחוז הנקלטים בהצלחה בחברה. זיהוי ושינוי מגמה לעובדים שהתחילו ב"רגל שמאל".
שימור עובדים לאחר מיזוגים ורכישות
אתגרי שימור שנה ראשונה
תהליך היעוץ מותאם לאתגר השימור היחודי לארגון, ולרוב מתחיל באבחון הסיטואציה הארגון וצרכיו לטווח הקצר והארוך.

תיאור מקרה

תיאור מקרה
התמודדויות בעבודה
היחלצות מהתראה לפיטורים לאחר ירידה בביצועים
פתרון בעיות במערכת היחסים עם מנהל, שותף או עובד
פתרון דילמות ניהוליות
מימוש החלטות קריירה
החלטות לגבי אנשי מפתח בארגון
החלטות קריירה
התפקיד הבא
תכנון המשך או שינוי בקריירה
"הערכת שווי" להצעת עבודה
עם הזמן, התבררה השכיחות הגבוהה של עובדים שעוזבים את מקום העבודה למרות שיותר נכון היה עבורם להישאר. בתהליכי קבלת ההחלטות ניתן לאתר הטיות קוגניטיביות מסוגים שונים, ורצף של השתלשלות אירועים שהובילה לעזיבה. בהמשך פותחה שיטת יעוץ ספציפית שמסייעת לסייע לעובדים אלה לקבל החלטה מאוזנת יותר ללא הפעלת מאמצי שכנוע תוך שיפור מצבם ומידת הסיפוק שלהם בעבודה
פריצת דרך בשימור עובדים
בהמשך הותאמה השיטה כדי לסייע לארגונים להתמודד עם שימור עובדים בצורה אפקטיבית, מתוך הבנה שלא ניתן למנוע את ההתלבטות לגבי עזיבה ואת מוטיבציית העזיבה אבל זיהוי מוקדם ומימוש תהליכי שימור מתאימים מאפשר להגיע לשימור חלק משמעותי מהעובדים שכיום עוזבים.
הקמה בשנת 2009
Percise Decisions, לשעבר Dilemma, הוקמה בשנת 2009 על ידי גיל הויזמן, יועץ לשעבר במקינזי ובסיוע מאיר הדר שהיה פסיכולוג ראשי בצה"ל, כדי לסייע לדיוק בהחלטות קריירה. גיל זיהה כבר בשנת 2003 שהחלטות קריירה, והתמודדויות בעבודה מקבלות מענה "רך" מידי, ולא מספיק מדויק. זאת, למרות שמדובר בהחלטות שיש בהן מורכבות גבוהה, ומחיר כלכלי ואישי משמעותי לכל טעות.
השנים הראשונות: יעוץ קריירה מעמיק וחדשני
גיל פיתח שיטת יעוץ חדשנית שנשענת על העקרונות שבהן חברות כמו מקינזי משיגות דיוק בעולם העסקי, אבל שמותאמת לסוגיות של אנשים ולתקציב שלהם.
Precise Decisions התבררה כחלוצה בעולם במתן פתרונות קריירה מדוייקים לעובדים מנוסים ובכירים, ובשיטת הייעוץ בהתמודדויות בעבודה.
התהליך מאפשר לצלול ביעילות וקצביות, לעומק הסיטואציה המקצועית הייחודית לאדם. לאחר שמתבררת ייחודיות המקרה מנפקים פתרונות שמותאמים בדיוק לו, שישימים עבורו, מבלי שיצטרך להשתנות. לוקחים בחשבון את מגוון האילוצים וחושבים בו זמנית בטווח קצר ובטווח ארוך כמו בהחלטה אסטרטגית עסקית.
בוצעו מאות רבות של תהליכי יעוץ מפורטים עם אחוז הצלחות גבוה.
