הידע הייחודי שצברנו ביעוץ הקריירה לגבי תהליכי קבלת החלטות עזיבה של עובדים, ולגבי מה עובד ולא עובד בדיאלוג עם עובדים מצליחים על סף עזיבה, מצביעים על הצורך בחשיבה מחדש על תחום השימור.
תובנות יחודיות לגבי גורמי השורש לעזיבת עובדים
הורדה משמעותית של אחוז העזיבה בתהליך מדיד
שימור 20-30% מהעובדים שכיום עוזבים בפועל את הארגון, לרוב מבלי שיידרש לשפר את שכרם.
-
במקום להתעסק בהשקעה בכלל העובדים המצליחים כדי למנוע את ההתלבטות על עזיבה, השקעה במניעת "מאיצי העזיבה" בארגון שמובילים עובדים מתלבטים ל"הינעל" על החלטת העזיבה.
-
לצד השקעה במניעת עזיבה, הסטת משאבים למיפוי וזיהוי מוקדם של העובדים המתלבטים.
-
תהליך חדשני לדיאלוג סלקטיבי עם עובדים שכבר החליטו לעזוב, כדי להשאיר רק את אלו שנכון עבורם להישאר
שיטה חדשנית לשימור עובדים
השיטה פותחה מתובנות שהצטברו לאור תהליכי ייעוץ הקריירה המעמיקים שהוענקו לעובדים, בעשור האחרון, ובשילוב ניסיון רב ביעוץ ארגוני ויישום תהליכי שינוי בחברות
תהליך היעוץ מותאם לאתגר השימור היחודי לארגון, ולרוב מתחיל באבחון הסיטואציה הארגון וצרכיו לטווח הקצר והארוך.
-
התוויית מערך שימור ותהליכי שימור לירידה באחוזי העזיבה לאורך זמן
-
שימור עובדים חיוניים לאחר מיזוג ורכישה (שימור מיידי, שימור לאחר תום תמריצי השימור)
-
התמודדות עם האטת ועצירת גל של עזיבה מאסיבית של עובדים
-
אתגרי שימור שנה ראשונה
-
סיוע נקודתי בשימור עובדים קריטיים לארגון
סוגי תהליכים
תיאור מקרה
תיאור מקרה
התמודדויות בעבודה
היחלצות מהתראה לפיטורים לאחר ירידה בביצועים
פתרון בעיות במערכת היחסים עם מנהל, שותף או עובד
פתרון דילמות ניהוליות
מימוש החלטות קריירה
החלטות לגבי אנשי מפתח בארגון
החלטות קריירה
התפקיד הבא
תכנון המשך או שינוי בקריירה
"הערכת שווי" להצעת עבודה
עם הזמן, התבררה השכיחות הגבוהה של עובדים שעוזבים את מקום העבודה למרות שיותר נכון היה עבורם להישאר. בתהליכי קבלת ההחלטות ניתן לאתר הטיות קוגניטיביות מסוגים שונים, ורצף של השתלשלות אירועים שהובילה לעזיבה. בהמשך פותחה שיטת יעוץ ספציפית שמסייעת לסייע לעובדים אלה לקבל החלטה מאוזנת יותר ללא הפעלת מאמצי שכנוע תוך שיפור מצבם ומידת הסיפוק שלהם בעבודה
פריצת דרך בשימור עובדים
בהמשך הותאמה השיטה כדי לסייע לארגונים להתמודד עם שימור עובדים בצורה אפקטיבית, מתוך הבנה שלא ניתן למנוע את ההתלבטות לגבי עזיבה ואת מוטיבציית העזיבה אבל זיהוי מוקדם ומימוש תהליכי שימור מתאימים מאפשר להגיע לשימור חלק משמעותי מהעובדים שכיום עוזבים.
הקמה בשנת 2009
Percise Decisions, לשעבר Dilemma, הוקמה בשנת 2009 על ידי גיל הויזמן, יועץ לשעבר במקינזי ובסיוע מאיר הדר שהיה פסיכולוג ראשי בצה"ל, כדי לסייע לדיוק בהחלטות קריירה. גיל זיהה כבר בשנת 2003 שהחלטות קריירה, והתמודדויות בעבודה מקבלות מענה "רך" מידי, ולא מספיק מדויק. זאת, למרות שמדובר בהחלטות שיש בהן מורכבות גבוהה, ומחיר כלכלי ואישי משמעותי לכל טעות.
השנים הראשונות: יעוץ קריירה מעמיק וחדשני
גיל פיתח שיטת יעוץ חדשנית שנשענת על העקרונות שבהן חברות כמו מקינזי משיגות דיוק בעולם העסקי, אבל שמותאמת לסוגיות של אנשים ולתקציב שלהם.
Precise Decisions התבררה כחלוצה בעולם במתן פתרונות קריירה מדוייקים לעובדים מנוסים ובכירים, ובשיטת הייעוץ בהתמודדויות בעבודה.
התהליך מאפשר לצלול ביעילות וקצביות, לעומק הסיטואציה המקצועית הייחודית לאדם. לאחר שמתבררת ייחודיות המקרה מנפקים פתרונות שמותאמים בדיוק לו, שישימים עבורו, מבלי שיצטרך להשתנות. לוקחים בחשבון את מגוון האילוצים וחושבים בו זמנית בטווח קצר ובטווח ארוך כמו בהחלטה אסטרטגית עסקית.
בוצעו מאות רבות של תהליכי יעוץ מפורטים עם אחוז הצלחות גבוה.